Vlaams Schoolschaakkampioenschap 2008

En stuurden we geen schoon ploegske naar Geel om de Hasseltse kleuren hoog te houden? Lars op bord 1, Robrecht op 2, Vicky op 3 en onze benjamin Sander op bord 4!

Samen met enkele mama’s / chauffeurs van dienst heb ik heel wat écht mooie partijen gezien, die door onze youngsters – soms in prangende tijdnood - overtuigend gewonnen werden. Of remises die ontstonden waar ik geneigd was om te denken dat de boeken wel dichtkonden op dat moment.

En als er al eens verloren werd (ook dat hoort er nu eenmaal bij) stond de ene klaar om de andere te overtuigen dat het allemaal niet zo erg was. Ontroerend te zien hoe dit team aan elkaar hing! Of zoals Frieda tijdens de pauze zei: ‘Zie jij ons mannen ergens?’ Uiteraard was de hele ploeg ribbedebie, maar wel samen ribbedebie. Daaraan herken je de ware teamgeest.

Het heeft ook geloond, mogen we met terechte fierheid zeggen. KA1 Hasselt werd gedeeld derde samen met de Agneten uit Peer en een mij onbekende ploeg uit de Vlaanders. Wico 1 uit Noord-Limburg werd tweede, een door mij nog minder gekende ploeg uit West-Vlaanderen werd ruim afgetekend eerste. Een meer precieze eindstand zal ik later op de site zetten, zo gauw ik die info van ons aller Luc Cornet heb gekregen.

Tot slot moet ik ook nog meedelen dat Sander een reuzegrote beker meekreeg als best presterende vierdebordspeler. Hij was zo fier als een gieter!

  

6 gedachten over “Vlaams Schoolschaakkampioenschap 2008

 1. hoi
  geweldig gespeeld teamgenootjes!!!
  opt Belgisch gaan we der ook een lap op geven he
  (ik wel pas vanaf de namiddag, maar ik duim in de voormiddag wel hoor 😉 )
  en geoffrey, proficiat! ook aan je ploeg he

  kus
  vicky-tje

 2. Dag Geoffrey,
  bedankt voor je reactie en je verbetering.
  Ook nogmaals een dikke proficiat voor jullie prestatie op het Vl. Kampioenschap, en veel succes op het BK (behalve tegen ons, natuurlijk) 🙂
  En onze Sander, ja… ’t is ons geheim wapen hè!

 3. Ik was ook van de partij op het Vlaams kampioenschap,maar wil toch wel even iets verbeteren,de ploeg dat eerste is geworden waren wij namelijk Stella Matituna(Oost-Vlaanderen) niet dat die fout zo erg is. We zijn vorig jaar Belgisch Kampioen geworden en hopen dit vandejaar ook natuurlijk neer te zetten. We hebben nu beter kansen omdat namelijk de ploeg van Maarten Larmuseau(2153),Michiel Larmuseau(2025),Vandale Morris(+1600) en Desmyter Thomas(1565) niet aan het Vlaams hebben deelgenomen en natuurlijk ook niet kunnen geplaatst worden voor het BK. Vorig jaar hebben we van hun gewonnen toen hadden we die opstelling Roos Adrian(2114),De Schapheileire Glen (2124),Roos David(1926) en Geoffrey Poelman(1573). Maar nu hebben we een zwakkere ploeg Roos David (1926),Ghyselen Wouter(1806),Geofrey Poelman (1573) en Smekens Ruben (1460)(Allemaal lid van Caballos Zottegem trouwens). Ik wil toch ook een proficiat geven aan Sander want hij heeft puik werk geleverd en ook zeer mooi gewonnen tegen ons 4 de bord!! Proficiat Sander…

 4. Als men een beker krijgt die groter is dan Sander zelve, dan is dit omdat onze dame en heren een puike prestatie hebben neergezet. Vandaar een gelegenheid voor mij om te dichten voor de 4 kampioenen. Proficiat aan (in volgorde van de borden) Lars, Robrecht, Vicky en Sander.

  “Winnen door overgave” – Laudatio aan Lars, Robrecht, Vicky en Sander.

  paarden lopen

  op promotie hopen

  lopersparen

  pionnetjes sparen

  om flanken te bespelen

  aan de kantelen

  van de torens – waar de partij kantelt (0h-0h)

  en mijn dame wankelt

  spanning is te snijden

  paniek niet te vermijden

  mijner koning nu zonder leven

  ik begin te beven

  ik moet overgeven (!!)

  op de tegenpartij

  hij is van zijn stuk gebracht door de brij

  en de winst is toch voor mij (1-0).

  Rob Valkeneers

Reacties zijn gesloten.