LIC Ronde 11

Op http://www.geocities.com/colosseum/Stadium/5110/ , de site van de Schaakliga Limburg, zullen weldra de uitslagen van de 11de ronde van de Limburgse Interclubs verschijnen. Deze ronde werd gezamenlijk gespeeld, zoals al een aantal jaren gebeurt. Place to be was weer ons clublokaal in het KA1 Hasselt.

Hasselt 1 stond op een degradatieplaats en moest minstens 1 punt méér behalen dan Landen 2 om ‘erin’ te blijven. Net vóór de start verging ploegkapitein Geert van de spanning, net als heel wat collega’s-clubleden en niet in het minst uw voorzitter-verslaggever! En laat het nu net Geert worden van wie het uiteindelijke definitieve lot afhing… In hun partijen hadden Vahagn en Roel via broodnodige remises gezorgd dat Hasselt 1 gelijke tred had kunnen houden met Landen 2, op dat ene puntje na dan. Marc had intussen verloren van een sterke Eisden-speler, Bob Merx. Vermits Landen 2 gedaan had, moest overblijver Geert het doen. En dat deed hij met verve, in de late uurtjes en op zet 62 was de remise en daarmee een verlengd verblijf in eerste afdeling (via een surplus aan matchpunten) een feit.                         Hasselt 1 – Eisden 1: 7 – 9. 

Hasselt 2 speelde tegen het quasi veroordeelde Tessenderlo 2. Na 19 snel gespeelde zetten kwam Armen een toren voor tegen een pion en op zet 26 gaf Jozef Claes dan maar op. Naast me op bord 3 zag ik Jos langzaam maar zeker Gustaaf Plu van het bord vegen, Peter stond vrij sterk tegen Piet Kiers en won tenslotte. Zelf zat ik om één of andere reden in zware tijdnood (nog 14 minuten tegen meer dan 2 uur voor Leander Laruelle) en had Leander een pluspion vrij op de a-lijn. Dankzij 20 vrachtwagens beton en wat meeval werd het remise op zet 78. Hasselt 2 – Tessenderlo 2: 11 – 5, spijtig genoeg betekende dat voor onze vrienden uit Tessenderlo de degradatie.

Hasselt 3 had Lars, Vicky, Sander en Billy opgesteld tegen NLS 3. Wegens mijn tijdnood ben ik niet geregeld kunnen gaan kijken naar hoe onze jonge garde presteerde. Achteraf hoorde ik dat Lars, Sander en Billy wonnen, Vicky verloor. Misschien kunnen zij zelf een reactie posten en iets over hun partij vertellen? Hasselt 3 – NLS 3: 10 -6.

8 gedachten over “LIC Ronde 11

 1. Mooie jaarresultaten voor Hasselt 2 en Hasselt 3 !
  Proficiat aan alle schakers uit Hasselt 1 die doorheen het hele seizoen voor elk broodnodig puntje hebben gevochten.
  Respect voor de ‘fabulous four’ die het in de laatste ronde aandurfden – alhoewel een enkeling met knikkende knieën – de degradatiestrijd aan te gaan.
  Maar natuurlijk eeuwige roem voor Geert !

 2. Dank voor de lofbetuigingen ivm mijn zgn. “stalen” zenuwen !
  Mijn dank gaat naar de verschillende spelers en clubleden die mee
  gespeeld en gesupporterd hebben voor dit mooie resultaat.
  Volgend seizoen kunnen we alweer de Limburgse topclubs bekampen.
  Kampioen worden lijkt nogal moeilijk tegen ploegen als NLS, Boutersem, …
  Doelstelling moet weer het behoud zijn, maar liefst met iets meer marge
  dan een beslissing rond 1u ’s nachts in april-2009 in ons Atheneum.

 3. Ja Jos, wie weet in de toekomst he. We hebben een paar talentvolle jeugdspelers maar geduld is een mooie deugd.

 4. Het behoud in de eerste afdeling geeft ons meer voldoening dan de vele titels die onze club in 50 jaar geschiedenis behaald heeft. Omdat we – na al de roemrijke jaren van onze club – al 14 lange jaren in een voor ons ongewone prestatievacum zitten, maar toch steeds hoopten om ooit opnieuw in de Eerste afdeling van LIC te mogen spelen. Het is nu al DE TWEEDE KEER dat het ons GELUKT is om net niet te degraderen naar de Twede Afd.! We zijn ontzettend blijk met deze prestatie !
  Maar toch…IK HOOP, dat ik het nog meemaak, DAT ONZE CLUB ooit opnieuw KAMPIOEN van LIMBURG WORDT !!! (jos berta)

 5. Proficiat allemaal met dit fantastisch resultaat!

 6. driewerf hoera voor de stalen zenuwen van Geert

Reacties zijn gesloten.