Okellianen actief op Vlaams jeugdkampioenschap

Met Hans, Lennert en Sander doen er 3 spelers van onze club mee aan de categorie -14. De eerste 4 ronden werden vorig weekend afgewerkt en morgen de laatste 2 ronden.

Nu hoe doen onze leden het? Lennert heeft 1 op 4 maar is ook de minst ervaren van de 3, Hans staat in de hoge middenmoot met 2,5 op 4 maar Sander staat 4de met 3 op 4 o.a. door een overwinning op Rein Verstraeten, met zijn 1964 het derde hoogste elo van de reeks! Benieuwd wat onze spelers er nog van maken morgen.

Onderstaande stelling komt uit deze laatste partij: Sander had de loper van zijn tegenstander op a3 genomen waarop zijn tegenstander triomfantelijk Tg7 speelde met het idee  Te7 mat. Wat er toen uit Sander zijn koker kwam was schitterend:

 1…Tf3+ 2.Kxf3 b2+ 3.Kf4 Tf3+ 4.Kxf3 b1D

10 gedachten over “Okellianen actief op Vlaams jeugdkampioenschap

 1. Sander, die partij kan waarschijnlijk in je persoonlijk boekje met mooiste partijen. Proficiat met je interessante partij en mooi resultaat.

  okellianen homoioteleutoneren inderdaad op indianen, bananen en bavianen: een beetje far west is nooit veraf met die kleine grote albericiaanse schakertjes…

 2. Billy: “jong geleerd, oud gedaan” zeker? 🙂

 3. ik kan niet anders zeggen dan: dat verdient een Jessenhofke.

 4. Vandaag, zaterdag 14 februari, hebben ook Thomas Clonen en Simeon Schoofs meegespeeld in de -8. Zij hebben na een moeilijke start zich in de tweede helft goed herpakt!

  Sander heeft bevestigd en is geëindigd op een zeer knappe vijfde plaats in een zeer zware -14 categorie. Hans eindigde in de middenmoot, en Lennert achteraan, maar heeft met 2/6 en zeker 3 andere goed gespeelde partijen een prachtig tornooi achter de rug.

 5. ik dacht eerder aan Olympianen. Nu ik zie Robert al met een hoop veren op zijn hoofd rondlopen hoor.

 6. Ook een schitterende presentatie van de critische stelling!
  Nog meer op die manier!(aub)
  SANDER HEEFT ( bijna ) EEN MEESTERLIJKE COMBINATIE VERRICHT !

  (PS. tussen haakjes , ik schrok eventjes van de titel want :
  Okellianen
  allitereren
  op indianen )

 7. Ook al kan ik niet schaken, ik ken heel goed de geduchte tegenstanders in deze leeftijdscategorie en geloof me: Rein Verstraeten is keisterk. Super van Sander!

 8. bijkomende noot: de tegenstander van Sander won in het NIC nog van mij. Niet dat dat een referentie is …

Reacties zijn gesloten.