NIC ronde 7

Op bezoek bij MSK Eisden, de tweede in de stand, (Hasselt stond derde): spanning verzekerd. We moesten het stellen zonder sterkhouder Geert op het eerste bord. Robrecht wilde wel inspringen en kreeg meteen een tegenstander van 1903 ELO op bord 2 voorgeschoteld. Lars (bord 3) mocht aantreden tegen de ons aller bekende en sympathieke Luc Cornet, Tom (Vananderoye) nam het op bord 4 op tegen Dennis Presotto. Bord 1 was voor Robert.

Tom was als eerste klaar na een kansrijke aanval vanuit de opening, fraai winnend afgesloten. Robrecht kwam een pion voor en deed na wat middenspel een strategisch remisevoorstel dat aanvaard werd. Lars kwam erg benepen te staan; een flatertje van Luc deed de kansen keren maar nijpende tijdnood en goed spel van Luc deden onze youngster uiteindelijk toch de das om. Een omstuimige partij was me dat wel! Ondertussen was Robert onder de druk van zijn tegenstander uit gesparteld en werd een terechte remise overeengekomen.

Einduitslag: 8 – 8. Een billijk resultaat waarmee beide ploegen zich konden verzoenen.

2 gedachten over “NIC ronde 7

  1. een kansrijke aanval was het eigenlijk niet echt, gewoon een pion gewonnen en daarna besloot mijn tegenstander alle stukken af te ruilen waarna een gewonnen pionneneindspel op het bord kwam.

Reacties zijn gesloten.