NIC Ronde 2

Even kijken, wat kan ik schrijven als verslagje.

Geert heeft een goede partij gespeeld, kreeg een sterk pionnencentrum en gebruikte dit om een koningsaanval te lanceren op zijn tegenstander. Wit moest deze aanval met lede ogen toezien aangezien zijn dame en toren buitenspel stonden op de damevleugel.
Lars offerde zijn dame voor twee stukken en het zag er allemaal goed uit voor hem. Even later moest zijn tegenstander zijn eigen dame offeren voor twee stukken waardoor de stelling weer gelijk werd.
Danny heeft een goede partij gespeeld tegen een sterke Thibault maar kwam uiteindelijk een pionnetje achter hetgeen hem genekt heeft.
Sander heeft een spannende partij gespeeld waar hij eerst beweerde redelijk verloren gestaan te hebben, maar na enkele kwaliteitswinsten aan beide kanten, kwam Sander toch een pionnetje achter en zijn tegenstander had een sterker centrum met opgave van Sander tot gevolg.

Rudi heeft een zeer sterke partij gespeeld met de Caro Kann, maar kwam in tijdnood. Hoewel zijn stelling beter was, maakte hij een foutje in tijdnood en het kwaad was geschied.

Ikzelf kwam in de opening al slechter te staan door een slecht gespeeld Konings-Indische Aanval. Hoewel mijn tegenstander een taktisch valletje in de opening niet gezien heeft, kwam hij toch snel beter te staan met kwaliteitswinst tot gevolg. Ik heb nog enkele kansen proberen te creëren maar het mocht niet baten. Mijn tweede nederlaag van het weekend was een feit.

Volgende keer beter! Hopelijk.

Tom