09/01/2009 ronde 6 LIC

Op een koude vrijdagavond stond de 6de ronde van de Limburgse Interclubs, editie 2008-2009, plaats. Hasselt 1, 2 en 4 speelden thuis en Hasselt 3 trok naar Landen. Aangezien onze voorzitter op het laatste moment Lars op bord 1 van Hasselt 3 moest vervangen mocht ik ceremoniemeester spelen. Hieronder vindt u mijn relaas.

Hasselt 1 kreeg Genk 1 op bezoek. Jan kreeg de overwinning in de schoot geworpen doordat Genk forfait gaf op bord 1. Jan hield zich dan maar bezig met supporteren en analyseerde achtereenvolgens  mee met Willy, Dennis Presotto van Eisden, Marc en Geert  na afloop van hun partijen. Geert had de ganse partij last van een zwakke pion op d6 en Johan Kocur maakte daar handig gebruik van. Uiteindelijk moest Geert de handdoek in de ring gooien. Marc Kocur wist tegen Stefan in het voordeel te geraken maar Stefan hield het iets mindere eindspel met sprekend gemak remise. Bij Marc siste Jan me opeens toe dat Marc gewonnen stond. “Paard g4 en hij wint”. Inderdaad was dat de winnende zet. Jammerlijk genoeg zag Marc het niet en liet in tijdnood een stuk instaan tegen Johan De Ryck. 7-8 voor Genk was dus de eindscore.

Hasselt 2 kreeg Eisden 3 op bezoek.  Roel was niet erg tevreden met zijn stelling na de opening. Hij stond wel een pion voor maar toch… . Roel dacht dan maar lang na, haalde met 2 seconden over de tijdscontrole en dacht daarna… nog lang na. Uiteindelijk kon hij remise door zettenherhaling afdwingen tegen Ronny Willen met nog 2 en halve minuut op zijn klok. Armen speelde tegen de altijd sympathieke Luc Cornet. Luc leek simpel te winnen met een gedekte vrijpion maar uiteindelijk bleek het pionneneindspel remise omdat hij zijn koning niet kon bijbrengen. Jos kwam tegen Fabrizio Farinelli materiaal voor. Deze vocht terug en het eindspel leek remise. Jos bleef echter op wilskracht verder spelen en won. Hans maakte zijn debuut voor O’Kelly tegen Dennis Presotto. Hij leek een sterke aanval opgezet te hebben maar Dennis zetten op het gepaste moment een tegenaanval op die niet meer te stoppen was.  8-8 gelijk was hier het verdict.

Hasselt 4 speelde tegen Landen 5. De 4de ploeg was initieel opgericht met het idee om de wat minder ervaren leden te laten proeven van externe competitie met indien mogelijk een iets ervarenere 1ste bord. Peter op het eerste bord mispakte zich in de opening en verloor materiaal. Jose Conard liet het niet meer liggen. Ali kwam in de problemen maar hield daarna het hoofd koel en wist knap de remise uit de brand te slepen. Willy wist zijn eerste overwinning te scoren voor O’Kelly. Hij was daar zeer blij mee en terecht: de winnende combinatie was mooi gespeeld. Lennert zijn nederlaag kwam vooral door een gebrek aan ervaring. Qua spel moest hij zeker niet onderdoen voor zijn tegenstander.  Een lichte 7-9 nederlaag.

Hasselt 3 kreeg een zware 11-5 nederlaag aangesmeerd. Alleen Billy wist een remise af te dwingen. Een eventueel relaas van deze match laten we over aan onze voorzitter.

Op http://schaakliga-limburg.be/competities/lic/  vindt u alle uitslagen en standen.