O’Kelly – Blitz 27 juni 2014

Ter voorbereiding op onze 7de Zomerblitz Memorial Jef Coolen vonden we nog één voetballoze vrijdag voor de O’Kelly – Blitz.

Om 20.00 uur Hasseltse tijd meldden 14 dapperen zich present, waaronder Jan met zijn notebook voor het bijhouden van de paringen en de stand.
Good old Jef was eveneens blitzbereid vanuit de archieven komen opduiken.

Na de tweede ronde kwam ook verloren zoon Sander meedoen en we vonden Johny bereid om dan mee in te springen en alzo het aantal deelnemers even te houden. Zoals het grote kampioenen betaamt startten beiden met een handicap van 2 punten achterstand.

We onthouden enkele verrassende resultaten, bekomen in ware kampgevechten, puntige combinaties, tactische fratsen en bitsige positieschermutselingen. Met andere woorden: er bleven nogal eens koningen en dames instaan en niet alle zetten waren echt reglementair, anderen hadden wel wat last met de tijd en de klok.

Kortom: een kolfje naar de hand van ‘Ik claim de partij’  -mannen en -vrouw.

Na negen rondes bekwamen we de volgende eindstand: 01. Jan 02. Robert 03. Jef 04. Lennert 05. Krista 06. Bernard 07. Jos 08. Fernand 09. Sander 10. Amadeo 11. Willy 12. Tibo 13. Johny 14. Basil 15. Heinz 16. Aäron.

Proficiat aan winnaar Jan, en een speciale vermelding en een prijs voor Amadeo en runner-up Tibo!

Vanaf 22.30 uur werd er doorgeefschaak gespeeld (5 ronden tussen 6 ploegen). Grote winnaar werd de tandem Dries-Aäron (5 op 5), vóór de combinaties Bernard-Tibo, Jan-Fernand, Krista-Lennert, Amadeo-Robert en Sander-Ahsan.

Een bereidwillige leerkracht van het KA+ had dan nog een restant hapjes van een receptie voor ons achtergelaten in de keuken van de school, en de avond zou prima zijn geëindigd ware het niet dat ik dat totaal vergeten was in het heetst van de strijd… Dat komt ervan als je maar een man bent.

Robert