Nog een nieuwjaarsboodschap

Nieuwjaarsdronk Laat ons het glas heffen op de toekomst van onze Club.Bij het begin van een nieuw jaar is het trias verleden -heden -toekomst  een belangrijke en dierbare traditie.


Het heden is belangrijk omdat het mogelijk maakt een veelbelovende toekomst te funderen, terwijl het verleden reeds afgesloten is. Hetgeen zeker niet betekent dat zijn invloed ontkend dient te worden. ( Ik hoop nog een kleine synthese te maken van onze clubgeschiedenis)

 Laat ons even kijken welke lijnen leiden vanuit het verleden en het heden naar de toekomst.  We hebben een sportieve, vriendelijke en aangename club.De spreiding van de schakers – leeftijden is imposant. Van prille jeugd tot  doorgewinterde veteranen, talent en ervaring in een schitterende variatie.Een positief toekomstbeeld tekent zich duidelijk af, de vele opofferingen en enthousiasme van Robert hebben reeds vruchten afgeleverd. Laten we enkele overduidelijke bewijzen aanhalen om deze -wellicht wat boude- uitspraken te staven. 
a. Kijk naar de tabellen van de nationale ( NIC )kampioenschappen .Voor het eerst in het jongste decennium komt een kampioenstitel in zicht. Jos Jacobs kan stilletjes denken  aan het ontkurken van enkele flessen van zijn beste champagne.
b.  Ook in de provinciale (LIC) staan we vrij stevig dank zij de combinatie  van jeugdtalent, gevestigde spelers en niet in het minst door vroegere spelers die de weg naar de club opnieuw gevonden hebben. Talent , motivatie en goede organisatie zijn grote krachten om een voldoende marge op te bouwen in de eerste afdeling. Een gezonde dosis zelfvertrouwen zal  eveneens indruk maken op onze tegenstanders.
c. Een promotie naar de 2e afdeling zou dit jaar niet gemist mogen worden. We hebben nog 4 ronden te spelen, een ernstige kans om onze positieve krachten maximaal te activeren.
d. Ook individueel ( LIK ) zijn we flink aanwezig. De naam van mijn goede vriend wijlen Jaak Colemont  duikt nog regelmatig op in gesprekken en in publicaties. Hij was een clubgenoot van ons en medestichter van SK O’Kelly, hij was 6 keer kampioen van Limburg. Hij is nog steeds de absolute recordhouder van LIK . Het is goed zijn voorbeeld voor ogen te houden.
e. De jeugdwerking of zoals ik zou noemen  de schaakschool van Robert en Lars,  in nauwe samenwerking met de ouders,  is een juweeltje van onze clubgeschiedenis.Tevens een voorbeeld voor de huidige clubs van de Liga. Ook zijn school mag trots zijn op zijn schitterende initiatieven  met de jeugd. In vele opzichten doet hij mij denken aan het roemrijke Juventus (ook ontstaan in de schoot van SK O’Kelly), maar pedagogisch gezien staat hij  een stukje zelfs verder.  Wij legden destijds de klemtoon  enkel  op de competitie, de prestatie, hij echter houdt ook de pedagogische kant in het oog. 

Ook andere clubs merken reeds op dat in SK O’Kelly een gunstige wind waait. Ik las een mooie zin op het  web van Liga Limburg, misschien hebben jullie hem ook gezien: ” De 1e ronde van 50+ heeft plaatsgehad in de lokalen van SK O’Kelly, de club die floreert als nooit. “ 

Mooier kan ik mijn nieuwjaarspeech niet afsluiten. Gezondheid!  Prosit!
Op de toekomst.
 

Jos Berta                                                                      

2 gedachten over “Nog een nieuwjaarsboodschap

  1. Prachtige nieuwjaarsboodschap met een correcte omschrijving van de sfeer en het goede bestuur van onze van onze club. Mooi gedaan Jos.

Reacties zijn gesloten.