NIC: Hasselt koploper ondanks 7-9 verlies

Jammer genoeg onze eerste nederlaag van het seizoen. Hoewel Marc in het begin wat slechter stond, kon hij later nog terugkomen tegen zijn sterkere tegenstander en hij had zelfs de betere stelling, maar uiteraard zat hij ook wel in grote tijdsnood die hem de partij heeft gekost. Op het derde bord speelde Hans een goede partij maar zijn tegenstander bleek toch te sterk. Eerst verloor Hans een pion, vervolgens ruilde zijn tegenstander af naar een eindspel dat Hans onmogelijk kon winnen wegens een dubbele isolé tegenover de tegenstander zijn drie verbonden pionnen. Er zaten nog een paar remisekansen in op het einde (dolle toren), maar het mocht niet baten.

 

Ikzelf speelde een degelijke partij, maar moest uiteindelijk twee stukken voor een toren en een pion geven waarna mijn tegenstander remise aanbood. En Geert is onze man van de match. Tegen een lichtjes betere tegenstander behaalde hij al snel een betere stelling. Geert speelde agressief en zijn tegenstander was de hele partij op verdedigen aangewezen. Toen Geert uiteindelijk in een eindspel belandde met 3 pluspionnen, koos zijn tegenstander ervoor om op tijd te verliezen in plaats van op te geven (hij had nog meer dan 40 minuten). Hoewel… toen hij nog een achttal minuten had, vond hij het toch welletjes geweest.

 Een 7-9 nederlaag dus, maar al bij al hebben we zeer goed gespeeld tegen een sterker CRELEL 2.(Verslag ingezonden door Tom Marcoen, waarvoor dank!)

1 gedachte op “NIC: Hasselt koploper ondanks 7-9 verlies

Reacties zijn gesloten.