Limburgs Jeugdkampioenschap 2009

Op zaterdagen 31 oktober en 7 november werd het Limburgs jeugdkampioenschap schaken gehouden. Hieraan nam ook een kleine Hasseltse delegatie deel.

 

Bij de -14 deden Hans en Lennert mee. En zij eindigden respectievelijk eerste en tweede. Hans werd Limburgs kampioen bij de kadetten na een schitterende 7/7, Lennert verloor de eerste dag alleen van Hans na een spannende partij en moest de tweede dag nog 1 keer onverwacht het onderspit delven, maar was toen wel al verzekerd van zijn tweede plaats. Beiden zijn ook geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap.

 

Bij de -10 jarigen of miniemen deden 4 Hasselaartjes mee: Wout, Thomas, Simeon en Jorit. Wout en Thomas stonden na de zeven rondes, samen met Eisdenaar Willem Jaspers op een gedeelde eerste plaats met 5/7. Met als gevolg dat er testmatchen moesten gespeeld worden om de kampioen te kennen. Willem Jaspers won echter zijn twee 5-minuten-blitzpartijtjes en werd zo Limburgs kampioen. Wout won van Thomas waardoor Wout tweede werd en Thomas derde. Zij zijn, samen met Simeon die vijfde werd, ook geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap. Jorit werd zevende.

Meer info vinden jullie op http://www.schaakliga-limburg.be/algemeen/jeugd/liga/405-limburgs-jeugd-kampioenschap-2009.

 

Prachtige prestatie van allen en veel succes op het Vlaams kampioenschap!

 

(Ingezonden door Krista, waarvoor dank!)

2 gedachten over “Limburgs Jeugdkampioenschap 2009

  1. goed gedaan! Nu op naar het Vlaams en daar alles geven!

  2. Knappe prestaties! Proficiat aan al onze jonge clubgenoten.

Reacties zijn gesloten.