Clubkampioenschap ronde 7

De zoals steeds onschuldige hand ( en deze keer zeker de onschuldige DUIM) van Roel, heeft de volgende paringen voor het CK, ronde 7, tevoorschijn getoverd:

01. Lars – Robrecht
02. Shahram – Roel
03. Hans – Tom V.
04. Johan – Jos
05. Robert – Lennert
06. Sander – Vicky
07. Tom M. – Peter
08. Alfons – Willy
09. Billy – Johny
10. Heinz – Ali
11. Fernand – Rob
12. Rik – Tom R.
13. Rudy – Hugo

Dat de beste (in dit geval ik) moge winnen!
Power to the Lord of the Dance!

Robert

14 gedachten over “Clubkampioenschap ronde 7

 1. Hallo Tom Marcoen,

  Ik ben sinds kort de ganse familiegeschiedenis en stamboom van de Marcoen-tak aan het opstellen.
  Ik heb via het internet reeds veel informatie gevonden met vele anekdotes en weetjes ivm de familie, wist je trouwens al dat tijdens de oostenrijkse bezetting een zekere Gertrude Marcoen een veilige schuilplaats aanbood voor de Bokkerijders?

  Om nu in de toekomst de informatie ivm de Marcoen-tak niet te laten verloren gaan, heb ik samen met mijn neef en broer besloten, alles te digitaliseren.

  Daarom zou ik je via deze weg willen vragen of dat je eventueel contact met we zou willen opnemen. Je kan me een mailtje sturen naar leandermarcoen@gmail.com

  IK hoop dat je dit leest, en dat je interesse hebt om hieraan mee te werken.

  Leander

 2. Ik heb een goed aantal partijen van Billy, Lars, Roel, Robrecht, en een aantal partijen van andere spelers. En ik weet in grote lijnen wie wat voor opening speelt, dus ik kan me altijd wel een beetje voorbereiden.
  En ik weet inderdaad welke vrijdagen er gespeeld wordt, maar het is toch handig om het op tijd te weten om de juiste persoon ook tijdig te verwittigen als ik een partij wil uitstellen.

 3. Tom M: welke partijen? Buiten Lars zullen er toch niet gek zoveel spelers zijn in ons clubkampioenschap die partijen hebben rondzwerven.

  En je weet welke vrijdagen dat er gespeeld wordt.

  Dus ik zie het probleem niet.

 4. Tom V.: Ik geef je gelijk dat 1u pppp veel te weinig is. Maar het was een idee om een systeem als in Sittard te kunnen toepassen. Want dat systeem met 3 groepen en promotie/degradatie naar andere groepen 2 of 3 keer per seizoen vond ik wel tof. Maar ik wil de gezellige avonden met het vrije schaken niet verliezen. We kunnen niet alles hebben dus.

  Uiteraard is diegene die de eerste uitstel aanvraagt verantwoordelijk. Ik vind echter dat er te veel & te lang uitgesteld wordt (uiteraard gaat LIC voor). Maar 3 of 4 dagen voor de volgende ronde pas je tegenstander weten, vind ik onprettig. Ik zoek graag even wat partijen op van mijn tegenstander om mij een beetje te kunnen voorbereiden. En als iemand eens niet kan, heeft hij maar een paar dagen om uitstel te vragen bij zijn tegenstander, dat te regelen met de wedstrijdleider en anders zijn andere bezigheden voor de vrijdagavond te herplannen.

 5. Wat Tom V. zegt klopt op alle 5 punten. Normaal had Sander al een forfait gehad maar er werd me gevraagd hiermee te wachten. Indien Johan echter eerst afspreekt met Jos zijn partij te spelen gaat die voor op die van Sander.

  Hoe dan ook om dit niet langer te laten aanslepen geldt hetvolgende: de uitgestelde partij die niet wordt gespeeld voor de volgende ronde is gewonnen door Jos door forfait van de tegenstander. Bij de start van de volgende ronde zijn alle wedstrijden dus bijgehaald.

 6. 1) de late paringen komen doordat er altijd mensen zijn die pas de week voor het de volgende ronde hun partij spelen.
  2) 1u pppp? Dat zijn toch geen serieuze schaakwedstrijden te noemen vind ik. Toch niet voor een CK.
  3) LIC gaat sowieso voor in mijn ogen.
  4) Technisch gezien zijn we nu naar een systeem gegaan waar er ten laatste de vrijdag voor de volgende ronde de partijen moeten afgewerkt worden. Als mensen die datum niet halen: pech!, er valt altijd een schuldige aan te duiden. Ik heb toen tegen Vicky ook forfait gegeven omdat ik op het laatste moment moest afhaken.
  5) Voorstel: degene die het initiële uitstel aanvraagt is verantwoordelijk voor de organisatie van de uitgestelde partij (nieuw tijdstip best direct af te spreken met de tegenstander). Indien het onmogelijk is om deze te spelen voor de volgende ronde gaat de overwinning naar de tegenstander, behalve als de fout expliciet bij hem ligt. Toegepast op de partij tussen Vicky en mij: Vicky vroeg het uitstel, er werd afgesproken dat de uitgestelde partij de vrijdag voor de volgende ronde te spelen. Op die datum moest ik door onvoorzienne omstandigheden verstek laten: forfaitoverwinning voor Vicky. Moest Vicky nu de partij hebben uitgesteld en geen moeite hebben gedaan om een nieuwe datum af te spreken: forfaitoverwinning voor mij.

 7. Jos, het lijkt me onnodig zoiets op te nemen in het reglement. Als ik me niet vergis, stond er trouwens iets in het reglement van wedstrijden vooraf te spelen als er op de gegeven datum niet gespeeld kan worden. Al geef ik toe dat Roel soms extreem laat is met zijn paringen te publiceren (soms slechts een paar dagen op voorhand!!). Dan is op voorhand spelen uiteraard geen optie.

  Ik ben trouwens van mening dat uitstellen niet te veel mag gebeuren en de wedstrijdleiding streng dient te zijn met forfaits uitdelen. Met alle begrip voor uitgestelde wedstrijden door LIC/LIK/andere toernooien, maar hoe meer uitgestelde wedstrijden, hoe later de paringen komen.

  Verder vind ik het systeem in Sittard wel tof, maar niet realiseerbaar tenzij grondige aanpassingen. Daar wordt de club in die groepen verdeeld: een A, B en C groep en speelt iedereen binnen de groep tegen elkaar volgens een of ander systeem waardoor de tegenstanders in’t begin van het toernooi al gekend zijn voor elke ronde. De eerste promoveert, de laatste degradeert. Maar in Sittard spelen ze elke week een CK wedstrijd, dus daarom is dit niet ideaal. Misschien om de twee weken een CK wedstrijd en slechts van een 1u pppp?

 8. Sander zou de uitgestelde wedstrijd spoedig willen spelen. Je kan hem hier vrijdag eens over bevragen.

 9. Roel, Het is goed dat we een partij van CK mogen uitstellen. In de resterende 3 weken kan ze snel bijgehaald worden. Maar wat te doen als je ineens 2 partijen op je rekening krijgt ? Suggestie :
  Zou niet kunnen dat je a/ data voorziet voor de inhaalwedsrijden? b/Of nog beter: in het reglement opneemt dat een speler slechts éen uitstel per ronde mag hebben?

  (Tussen haakjes: ik was wel aanwezig tijdens de afgelopen ronde van CK , maar geen van mijn twee schaakopponenten kreeg ik aan het bord. Ene heeft uitstel gevraagd en de andere heeft de uitgestelde wedstrijd overgeslagen )

 10. Mag ik tevens met aandrang vragen dat Sander zijn partij tegen Jos zo spoedig mogelijk speelt? Anders zie ik mij genoodzaakt om met forfaits te werken. Jos staat nu op 2 uitgestelde partijen en de volgende ronde is al binnen 3 weken.

 11. Aan allen die gewonnen hebben, proficiat! Aan allen die niet gewonnen hebben… ook proficiat! En dan vooral ook aan Hans die vandaag (zaterdag) verjaard is. Ik kijk al uit naar de paringen voor de komende ronde.

 12. De Lord of the Dance won zijn partij tegen Drawmaster 3000 AKA Robrecht op het eerste bord. Roel knoopte Sharam op nadat deze zich wel heel passief opstelde. Ikzelf zette Hans weg in het eindspel. Lennert knokte zich naar een remise tegen Robert. Sander won van Vicky maar had maar 27 seconden over; De volgende keer lijmen we hem op zijn stoel.

  Tom M, Willy, Billy en Fernand wonnen ook. Rik en Tom R speelde remise. De rest werd uitgesteld.

 13. Ik vind dat Roel zijn duim niet zo onschuldig is als hij wel oogt! Terwijl hij aan de top tegen makkies van slechts 5000 elo dient te spelen, terwijl ik in de middenmoot tegen een kastaar als Peter moet, dan klopt niet! Die Roel foetelt met de paringen EN met de uitslagen! Al is dat laatste natuurlijk niet zo evident, die Roel draait daar vast en zeker zijn hand niet voor om!

  PS: Lord of the Dance? Ik heb wat gemist, denk ik.

Reacties zijn gesloten.