LIC R2 03/10 en NIC R1 05/10

Vrijdag 03/10/2008 17u30: telefoon van onze voorzitter. Of ik deze avond toch kon spelen? Een paar onverwachte afzeggingen hadden voor wat personeel tekort gezorgd.

Het programma voor die avond: H1-Landen 1, H2 – Landen 3, Neerpelt – H3, H4 – Heusden-Houthalen 2.

Voor de verandering gaan we eens beginnen bij de laagste afdeling:  Heusden-Houthalen kwam afgezakt met op B1 Wesley Carmans, B2 éminence grise  Maurice Engelbosch en 2 jeugdspelers. Op het laatste bord maakte Lennert zijn debuut. In 7 haasten speelde beide jeugdspelers en voor de rest nog maar fatsoenlijk achter het bord zat had Lennert al gewonnen. Fernand kunnen we geen jeugdspeler noemen maar ook zijn debuut was succesvol op het derde bord. Heinz en Maurice zijn natuurlijk geen onbekenden voor elkaar. Maurice won het pleit en zorgde voor de 8-8 eindstand want Hugo moest al eerder de duimen leggen.

Hasselt 2 kwam uit tegen een verzwakte Landen 3. Ikzelf won vrij makkelijk van Marmenout op bord 4 alhoewel die op een gegeven moment mijn dame kon winnen. Gelukkig liet mijn tegenstander deze kans liggen. Robert  moest tegen meervoudig Belgisch vrouwenkampioene Simone Peeters. Alhoewel Robert wat actiever stond in het middenspel verzandde de stelling en was remise het logisch resultaat. Op bord 2 speelde Lars remise tegen Oger. Gelijkenissen met de remise op bord 3 waren er echter niet. Tijdens de partij had Lars er geen goed oog in. In een konings-indische partij  kwam de aanval op de damezijde van zijn tegenstander veel sneller op gang. Met veel fantasie wist Lars toch de partij de compliceren met een vlijmscherp koningsaanval. Damewinst was zijn deel maar daarvoor had de tegenstander wel compensatie. Lars stelde dan maar remise voor en zijn tegenstander vond het ook wel welletjes. Mooi gespeeld van Lars maar het dient vermeld te worden dat zijn tegenstander ook wel wat meewerkte. Op bord 1 zat Jos B. strijdlustig klaar. Zijn tegenstander kwam echter niet opdagen en naar een uur konden we 3 punten bijschrijven. Eindstand 10-5.

Armen was in laatste instantie opgevorderd om op bord 4 van de eerste ploeg te spelen. Zijn tegenstander had het hem moeilijker kunnen maken maar toen die zijn dame te ruil aanbood twijfelde Armen niet en dwong eenvoudig remise af. Roel zwoegde hard om een moeilijk toreneindspel tot winst te brengen. Zijn tegenstander maakte geen fouten en toen zijn tegenstander een dolle toren kreeg moest Roel in remise berusten. Marc wist naar eigen zeggen lang gelijke tred te houden maar verloor toch een pion in de hem gebruikelijk tijdnood. Verbazing alom toen het niet hij maar zijn tegenstander was die op de 39ste zet door zijn vlag ging. Geert bemande zijn gewoonlijke plek op het eerste bord. Na een rustige opening volgde een iets minder rustig middenspel maar het evenwicht werd nooit zwaar verstoord en bleef een eindspel met ongelijke lopers over en werd de remise onvermijdelijk. 9-7 winst was het onverhoopt resultaat tegen een ploeg met gemiddelde 160 elo meer per bord.

Ondertussen was Robrecht binnengevallen en bleek Hasselt 3 een droge 12-4 overwinning te hebben geboekt tegen een toch stevige Neerpeltse ploeg. Kampioenen!!!

Zondag volgde nog een NIC-toetje. Hervé achter Luik was de bestemming. Op het laatste bord kwam Tom M. goed uit de opening. Een overmoedige aanval werd door zijn tegenstander teruggedrongen en Tom M. nam het remise-aanbod van zijn tegenstander gaarne aan. Op het 3de bord speelde ik wellicht mijn kortste overwinning ooit. Mijn tegenstander zag pas dat hij mat in 1 ging nadat hij een verkeerde stuk vastpakte. Mijn verbaasde blik noopte hem tot opgave na 5 zetten. Robert probeerde uit te testen hoeveel pionnen hij nodig had om zijn koning te beschermen. Zijn experiment bewees alleen dat het er meer dan één is. Vrij vertaald: Robert ging er hard af. Geert kreeg van zijn tegenstander een pion cadeau. Vele zetten later bleek dat niet genoeg te zijn. Remise dus en 8-8 eindstand.

3 gedachten over “LIC R2 03/10 en NIC R1 05/10

  1. tja geert ronde 2 was ook niet zonder selectieproblemen he… onze voorzitter zal wel weer uit zijn mouw toveren

  2. Mooi verslag Tom, hopelijk wordt ronde 3 LIC ook zo een succes !
    We hebben dan wel wat selectieproblemen…..

Reacties zijn gesloten.