LIC 2, H5 en H3 – enkele impressies

Landen 5 – Hasselt 5   12-4

De Landense ploeg had zich versterkt om Hasselt 5, dat zo goed presteerde in de eerste ronde, op te vangen.

Een verslag van korte naar langere partij.

Fernand, op bord 4, vergat dat stukken ontwikkelen een basisprincipe is. Het kostte hem al snel een toren. Wat tegenspartelen lukte nog, maar de nederlaag tegen Sylvain Marmenout was onafwendbaar.

Peter, op bord 2, kwam zelfs 2 stukken achter tegen José Conard en kon zijn mooie prestatie van vorige keer vergeten.

Tom M., op bord 1,  hield goed stand tegen Freddy Charles. Eén vrijpion en een dame was voldoende voor Freddy en zelfs Tom, die zelden opgeeft, moest toegeven dat hij onze eer niet kon redden.

Willy, op bord 3, verloor bij de 7de zet al een paard. Zijn tegenstander, Luc Bosman, twijfelde echter en Willy hield  lang stand met zelfs een mat dreiging. Hij dacht op zeker moment zelfs aan remise maar verloor dan zijn laatste toren en toen zaten we met lege handen.

Niet getreurd, volgende keer beter, en “never change a losing team”.

Fernand

 

Sint-Truiden 1 – Hasselt 3   7 – 9

Om enkele minuten over acht (parkeerperikelen) kwam 3/4 van Hasselt 3 aan in de wedstrijdzaal. Rudi was rechtsreeks gegaan en zat al klaar aan het eerste bord. Deze voorbereidingstijd loonde blijkbaar, want zijn partij op bord 1 was al eerste gedaan. Omdat ik zelf zat te worstelen op bord 3, heb ik van deze partij niets gezien. Achteraf hoorde ik dat beide spelers een remise overeen waren gekomen.

Naast mij zat ons geheim wapen, Lennert, aan bod 4 tegen Bert Vollon. Lennert speelde goed aanvallend en zette met zijn lopers de torens van zijn tegenstander constant onder druk. Toen hij erin slaagde om met zijn witte loper een toren op e6 te pennen, kon Bert niet anders dan sportief zijn nederlaag accepteren.

Ondertussen was er even consternatie geweest op bord 2. Blijkbaar had de tegenstander van Armen in een moment van verstrooidheid na enkele minuten nadenken zomaar de klok van Armen ingedrukt zonder zelf een zet te doen. Misschien een nieuwe methode om te ontsnappen aan zugschwang? Er werd nog een tijdje gegniffeld aan dat tweede bord, even later werd ook daar een remise afgesproken.

Op bord 3 opende Urbain Van Eylen met 1.f4, iets wat ik nog maar zelden heb gespeeld. Het duurde dan ook een tijdje voordat ik wat greep op de partij kreeg. Volgens Armen maakten eerst ik en dan Urbain een positionele fout en Fritz gaf hem achteraf gelijk. Om 01.00 uur kwamen we remise overeen, al vond ik dat ik misschien iets beter stond. Armen en Rudi reageerden stomverbaasd en wezen me erop dat ik de promotie zomaar voor het grijpen had gehad. Omdat Fritz in zijn analyse mij op dat ogenblik een + 6,88 gaf, zou het kunnen dat ik inderdaad iets heb gemist. Een black – out als gevolg van een acuut gebrek aan jessenhofkes allicht.

Robert

2 gedachten over “LIC 2, H5 en H3 – enkele impressies

  1. Acuut gebrek aan Jessenhofkes was er ook in Genk, beste Robert
    Volgende keer bij een thuismatch gaat dat allemaal veel beter….

Reacties zijn gesloten.